Skip to main content

Vår story

Grundades 1974

Bennets möbel & tapetserarverkstad grundades 1974 av Bennet Carlsson i Unnaryd. Under 1980-talet flyttades verksamheten till Halmstad och drevs från 2003 av tapetserare Mattias Ottosson. Sedan 2012 driver jag, Daniella Håkansson, företaget vidare. Bennets tapetserarverkstad har under senare år funnits på ett industriområde i flygstaden, Halmstad. Men i början av 2019 flyttade vi till en mysig gammal lada på Fladje Gård i Eldsberga strax söder om Halmstad. Här växer vi nu mot nya höjder och i slutet av 2020 omvandlade vi företaget från enskild firma till aktiebolag Bennets Möbel & Tapetserarverkstad AB.

Vi hoppas ni vill följa oss på vår resa!


Vi som jobbar här

Daniella

Jag har en förkärlek till gamla saker och gillar inredning och tyger. Min mormor lärde mig att sy när jag var liten och när jag skulle söka till gymnasiet var valet enkelt. Det blev Hantverksprogrammet med inriktning Tapetserare i Ljungby, i tre år. Efter utbildningen jobbade jag några år som reklamationsansvarig åt en möbelkedja i Sverige. 2008 började jag jobba som tapetserare på Bennets möbel & tapetserarverkstad och 2012 tog jag över som ägare. Förutom tapetserare är jag även utbildad läderdoktor. Jag brinner för mitt yrke och ser ljust på framtiden!

2021 gjorde jag min resa för att ta Gesällbrev, granskningen var i september och jag fick godkänt med beröm. Så numera innehar jag Gesällbrev. Jag siktade högt och hade som mål att ta Mästarbrevet inom 2 år. De två åren gick väldigt snabbt. Jag påbörjade mästarbrevet med projektdelen i januari 2022, i februari -23 åkte jag till Leksand för att köra igång Mästarutbildningen på 10 veckor. Kan ni gissa? Jag klarade det! Jag innehar nu även Mästarbrev! 1 nov 2023 åkte jag till Blå Hallen i Stockholm för att äntligen ta emot mitt Mästarbrev.

Jag bor i en liten by utanför Laholm, tillsammans med min man och våra två barn. På fritiden umgås jag med familj och vänner, renoverar huset och pysslar i trädgården. Jag löptränar gärna och samlar ny energi i naturen.

Jonna 

Mitt namn är Jonna, i februari 2021 påbörjade jag min 2-åriga lärlings-utbildning inom tapetseraryrket här hos Bennets möbel & tapetserarverkstad. Tidigare har jag jobbat i butik inom kök och inredning men har länge drömt om att få arbeta med mina händer inom ett kreativt och skapande yrke. 2021 tog jag modet till mig och sökte utbildningen som tapetserarlärling, ett yrke som jag länge sneglat på men inte riktigt vågat kasta mig ut för att prova. Jag tog kontakt med Daniella och hon har tillsammans med kollegorna i verkstan fått mig att känna mig mer än välkommen. 

Jag har ett stort intresse för design, antikviteter och historia, tillsammans med min estetiska ådra känns tapetseraryrket som en perfekt mix. Återbruk och miljö ligger också i tiden och det får mig att känna att hantverket inte bara är roligt men också meningsfullt.

När jag inte är i verkstan eller jobbar målar jag gärna akvarell, tecknar och skapar i allmänhet. På hösten tar jag svampkniv och korg och beger mig ut i skogen. 

Toby

In January 2022 I moved to Sweden from the UK. I started my upholstery education straight out of school when I was 16 and have continued on to work in most areas of the upholstery industry- including boats, cars and general home repairs. But my real passion has always been creating beautiful furniture.

Transforming bare wooden frames to elegant pieces that customers are proud to have in their home is a great feeling!
I have always enjoyed working with my hands and creating something from nothing.

In my spare time I enjoy causing chaos at home with DIY projects and going on hikes in the forest with my dog. I moved to Sweden to get outside more and I’m enjoying the beautiful landscapes it has to offer!

I joined Daniella and the team in February 2023 and couldn’t be happier, I already feel like part of the furniture – pun intended!
I look forward to many more years at Bennets!

Anja

Text kommer inom kort

VI ÄR MEDLEMMAR I SVERIGES TAPETSERARMÄSTARES FÖRENING

Branschorganisationen borgar för trygghet och högsta möjliga hantverkskvalitet. Auktoriserade hantverkare som är anslutna till STM har en stor yrkesskicklighet vad det gäller hantverkskunnande, respekt för traditionen, en stor miljömedvetenhet och ett kvalitetstänkande utöver det vanliga utan att bortse från trender.

Väljer du en auktoriserad hantverkare verksam inom STM kan du förvänta dig hög kännedom om olika material och känsla för kvalitet. Få inredningsbutiker kan mäta sig med det utbud som finns hos en ansluten verkstad. Ett brett sortiment av tyg, skinn och konstläder från ledande svenska och utländska leverantörer. Med möjligheten att låna provkollektioner och se tyget eller skinnet i sin rätta miljö.

Kreativt skapande och återbruk

Vi är ett kreativt gäng som gillar att skapa och ta tillvara på så mycket som möjligt. I produktionen i tapetserarverkstaden blir det spill av tyger, skinn och andra material. Av dessa skapar vi skinnväskor, korthållare, necessärer och mycket mer. Produkterna blir unika då det är tillgången på spillmaterialet som styr. Dessa säljer vi i vår fysiska butik samt i vår webshop.