Vår story

Grundades 1974

Bennets möbel & tapetserarverkstad grundades 1974 av Bennet Carlsson i Unnaryd. Under 1980-talet flyttades verksamheten till Halmstad och drevs från 2003 av tapetserare Mattias Ottosson. Sedan 2012 driver jag, Daniella Håkansson, företaget vidare. Bennets tapetserarverkstad har under senare år funnits på ett industriområde i flygstaden, Halmstad. Men i början av 2019 flyttade vi till en mysig gammal lada på Fladje Gård i Eldsberga strax söder om Halmstad. Här växer vi nu mot nya höjder och i slutet av 2020 omvandlade vi företaget från enskild firma till aktiebolag Bennets Möbel & Tapetserarverkstad AB.

Vi hoppas ni vill följa oss på vår resa!


Vi som jobbar här

Daniella

Jag har en förkärlek till gamla saker och gillar inredning och tyger. Min mormor lärde mig att sy när jag var liten och när jag skulle söka till gymnasiet var valet enkelt. Det blev Hantverksprogrammet med inriktning Tapetserare i Ljungby, i tre år. Efter utbildningen jobbade jag några år som reklamationsansvarig åt en möbelkedja i Sverige. 2008 började jag jobba som tapetserare på Bennets möbel & tapetserarverkstad och 2012 tog jag över som ägare. Förutom tapetserare är jag även utbildad läderdoktor. Jag brinner för mitt yrke och ser ljust på framtiden!

2021 gjorde jag min resa för att ta Gesällbrev, granskningen var i september och jag fick godkänt med beröm. Så numera innehar jag Gesällbrev. Jag siktar högt och har som mål att ta Mästarbrevet inom 2 år.

Jag bor i en liten by utanför Laholm, tillsammans med min man och våra två barn. På fritiden umgås jag med familj och vänner, renoverar huset och pysslar i trädgården. Jag löptränar gärna och samlar ny energi i naturen.

Katrin

Till skillnad från många andra i den här branschen så var det ingen självklarhet att jag till slut skulle jobba med möbler eller tyger på något vis. Mitt intresse för gamla möbler väcktes ganska sent i livet och det var ungefär i samma veva som jag också bestämde mig för att göra en tvärvändning i arbetslivet. 
Efter många år inom café, restaurang och framför allt inom storkök, så drömde jag om ett jobb som var kreativt och som jag skulle längta till istället för att alltid räkna ner till helg. En flytt från Göteborg till Halmstad, några timanställningar och en föräldraledighet senare så bestämde jag mig för att testa en tapetserarutbildning i Ljungby på ett år. Under tiden hade jag praktik hos J.G tapetserare och där fick jag också chansen att fortsätta som lärling när jag sen började en tvåårig lärlingsutbildning. Jag gjorde mina sista sex månader på Bennets möbel och tapetserarverkstad där jag också blev anställd, och nu har jag alltså mitt drömjobb som är fullt av kreativitet och som jag aldrig längtar bort ifrån!
2021 var det äntligen dags, jag ansökte om att får göra mitt Gesällbrev och granskades i september. Det resulterade i godkänt och jag innehar nu Gesällbrev!
 
När jag inte jobbar så umgås jag med familj och vänner. Inredning, konserter och allehanda småbestyr är vad min tid annars gärna får gå till.

Ingrid

Ett tidigt intresse för tyger, färger och inredning gör att jag, efter karriär inom helt andra branscher, har landat i yrket som tapetserare. I bagaget har jag kurser i tillskärning och mönsterkonstruktion från Tillskärarakademin i Göteborg, samt kurser i färglära. Redan som ung student i Lund ritade och sydde jag mina egna balklänningar. Idag syr jag plymåer till soffor, dynor till kyrkbänkar, båtar, husvagnar och klär om varierande typer av möbler.

Inne på mitt femte år inom tapetseraryrket, har jag en förkärlek för skandinavisk möbeldesign. Utmaningen, och glädjen, är att tillsammans med kunden välja det tyg som passar varje unik möbel bäst och som ger den nytt liv.

När vårsolen börjar skina, kopplar jag gärna av i en trädgårdsstol med kaffe och en bra bok, eller kanske ett inredningsmagasin.

VI ÄR MEDLEMMAR I SVERIGES TAPETSERARMÄSTARES FÖRENING

Branschorganisationen borgar för trygghet och högsta möjliga hantverkskvalitet. Auktoriserade hantverkare som är anslutna till STM har en stor yrkesskicklighet vad det gäller hantverkskunnande, respekt för traditionen, en stor miljömedvetenhet och ett kvalitetstänkande utöver det vanliga utan att bortse från trender.

Väljer du en auktoriserad hantverkare verksam inom STM kan du förvänta dig hög kännedom om olika material och känsla för kvalitet. Få inredningsbutiker kan mäta sig med det utbud som finns hos en ansluten verkstad. Ett brett sortiment av tyg, skinn och konstläder från ledande svenska och utländska leverantörer. Med möjligheten att låna provkollektioner och se tyget eller skinnet i sin rätta miljö.

Kreativt skapande och återbruk

Vi är ett kreativt gäng som gillar att skapa och ta tillvara på så mycket som möjligt. I produktionen i tapetserarverkstaden blir det spill av tyger, skinn och andra material. Av dessa skapar vi skinnväskor, korthållare, dekorationspumpor och mycket mer. Produkterna blir unika då det är tillgången på spillmaterialet som styr. Dessa säljer vi i vår fysiska butik samt i vår kommande webshop. 


Kontakt

Fladje gård 305
305 97 Eldsberga
035-108416

Nyhetsmail

Social

© Bennets Möbel och Tapetserarverkstad AB

Integritetspolicy

Öppettider

  • Ons–fre kl. 10–17

  • Lör & Sön kl. 11– 15