Skip to main content

Lär dig något nytt


Tapetserarkurs

Har du en möbel du vill klä om? Gå en kurs hos oss och ge nytt liv till din gamla stol

Du tar själv med dig den möbel du vill klä om, för nybörjare rekommenderar vi något enklare exempelvis en stoppad stol eller pall. Arbetet sker individuellt med handledning av vår tapetserare Daniella.

Glöm inte komma till oss för att beställa tyg i god tid innan kursen, de flesta av våra leverantörer har ca 4-8 vekors leveranstid.

Senast 3v innan kursstart vill vi att du mailar en bild på din möbel så vi kan förbereda just det som behövs till ditt projekt.

Material:

Material ingår inte i kursavgiften utan finns att köpa på plats under kursens gång. Verktyg finns att låna.

Praktiskt:

Helgkurs pågår Fredag kl. 9-16, lördag kl. 9-15 samt söndag kl. 9-15

Antalet platser är 7st.

Lunch tar man med själv, micro och kyl finns. Vi bjuder på Kaffe/te och frukt.

Plats: Bennets tapetserarverkstad, Fladje gård 305, 305 97 Eldsberga.

Helgkurser  2024: 

Nya datum kommer inför hösten 2024. Är du intresserad fyll i formuläret nedan så får du ett mail när nya datum/platser släpps.

Anmälan och Kursavgift:

Skicka din anmälan via formuläret här intill. Skriv vilket datum du vill gå.

Kursavgift 2.900 kr. Varav 900 kr betalas som anmälningsavgift. Vi mailar faktura på anmälningsavgiften som du betalar direkt. Slutbetalning via faktura sker senast 1 vecka innan kursstart. 

Du kan när som avboka din plats om du blir sjuk, vi betalar då tillbaka hela beloppet som du har betalt för kursavgift.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om vi inte får alla platser bokade. Om så är fallet betalas kursavgiften tillbaka alternativt om man vill boka in sig på ett annat datum.  Detta kommer meddelas ca 1-4 veckor innan kursen.

I verkstaden håller var och en sina saker på sin plats och städar runt sitt bord. Det finns handsprit i lokalen och där är gott om plats.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Recensioner från tidigare deltagare

”Superkul helg verkligen!!
Det har varit mycket inspirerande att vara på kurs hos dig. Du behärskar tapetserar-arbetet till fullo och har lätt att förklara och visa hur man ska göra. Vågar dessutom tycka och ge råd när man ber om detta. Ordning och reda i verkstaden i lokaler som är mycket charmiga.
Trevligt med kursdeltagarna och att vi alla hade olika objekt med oss.” /Ulrika

”Tack för en väldigt rolig och lärorik kurs i en mysig och omfamnande miljö. Hit återvänder jag gärna! Daniella fördelar sin uppmärksamhet till alla kursdeltagare demokratiskt och lotsar med kunnighet, lugn och tålamod alla mot mål. Mycket trevliga och inspirerande deltagare, och lagom många! ” /Birgitta

”Jättebra kurs! Alla på kursen hade valt olika typer av möbler att renovera och klä om, vilket var kul. Daniella gav tips och hjälp när det behövdes och var en mycket kunnig kursledare. Det var tydligt att Daniella har lång erfarenhet och ingen utmaning var för svår. En otroligt rolig och lärorik helg.” /Elisabet

”Tapetserarkurs i Fladje fåralänga 19-21 nov. 2021. Den vackra kurslokalen är en gammal stenlada fylld med möbler i olika stadier av renovering samt andra inredningsdetaljer. Här känner man sig verkligen inspirerad. Kursledaren Daniella lotsade oss deltagare framåt på ett kunnigt, tydligt och pedagogiskt sätt och våra gamla ”möbelvrak” fick så småningom ett nytt liv. De tre intensiva dagarna präglades av en skön och kreativ stämning och jag känner mig mycket nöjd med kursen. Jag återkommer mer än gärna.” /Eva 

”Jag gick en helgkurs hos Daniella på Bennets Möbel och Tapetserarverkstad hösten 2021 och det var bland det roligaste jag gjort! Jag har hela mitt liv drömt om att bli möbeltapetserare och den här kursen gav mig verkligen mersmak på hantverket! Kursen hölls i vackra och inspirerande lokaler och vi deltagare var en blandad liten grupp och stämningen var härlig. Daniella anpassade undervisningen utifrån våra respektive projekt och förkunskaper och eftersom vi inte var så många hade hon gott om tid att hjälpa alla. Jag rekommenderar verkligen alla som gillar att jobba med möbler att gå en kurs, det ger djupare kunskap och gör det ännu roligare!”/Sarah

Anmälan

Vi har stor efterfrågan på våra kurser, vilket är superskoj! Längre upp på sidan kan du se om det finns kursdatum och lediga platser. Finns det inga platser kan du skicka en intresseanmälan.

Fyll i dina uppgifter nedan för att anmäla dig, samt vilket datum du önskar gå. Vi återkommer med bekräftelse.

Eller fyll i för intresseanmälan, så lägger vi till dig i vår mail-lista. När vi släpper datum/platser får du ett mail.